Energiebehandeling

Een energie-behandeling is gericht op het herstellen van de balans binnen het lichaam en tussen lichaam en geest. Door verschillende omstandigheden kunnen wij uit balans raken. Denk hierbij o.a. aan drukte, piekeren, stress, ziekte, gevoeligheid. De energiebehandeling ruimt blokkades op en energie gaat weer stromen. Het gevolg is dat het hele lichaam zich begint te ontspannen. Zenuwen, spieren en organen ontspannen zich en ook de geest ontspant. Soms lukt het daardoor makkelijker om afstand te nemen van problemen en het leven weer wat positiever te benaderen. Het zelfgenezend vermogen wordt versterkt.

Wanneer zinvol?

Een energie-behandeling is zinvol in periodes van grote drukte en emotionele stress, wanneer je het gevoel hebt dat het moeilijk is om grip op je leven te houden, wanneer je het gevoel hebt vast te zitten, wanneer je het moeilijk vindt om helemaal te ontspannen of wanneer je regelmatig lichamelijke klachten hebt zoals gespannen nek en schouders of regelmatige (hoofd)pijn.

De behandeling bestaat uit een aantal gerichte handgrepen waardoor verschillende delen van het lichaam met elkaar worden verbonden en gestimuleerd. Tijdens de behandeling houd je je kleding aan. Meestal lig je op de behandeltafel om zo optimaal te kunnen ontspannen, maar een behandeling zittend in een stoel is ook mogelijk.

Bij een energiebehandeling wordt niet dieper ingegaan op eventuele klachten. Wel is het mogelijk deze behandeling te integreren in de Marcos-therapie.

Terug naar overzicht

Voor vragen

Klik hier